Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tappade containrar på vägen

En containerlastbil fullastad med hushållssopor är inblandad i en singelolycka på riksväg 27 söder om Tingsryd. Bilen har tappat två containrar.
Tingsryd • Publicerad 8 januari 2018

Larmet kom in till SOS strax innan kvart i sju på måndagsmorgonen och enligt uppgift från inringaren ska en containerlastbil ha tappat sin container ner i diket.

Polisen uppger att lastbilen kört ner i diket men att chauffören på egen hand kunnat ta sig upp igen på vägen med bilen. Dock utan sin last.

Annons

– Föraren har inte uppgett några personskador så vad vi vet har det gått bra, säger Kim Hild, vid polisen ledningscentral.

Räddningstjänstens insatsledare Sören Carlsson berömmer föraren för ett föredömligt agerande.

– Han har fått punktering på ett av däcken på höger sida men lyckas ändå hålla dragbilen på vägen och bara kört ner med containersläpen. Det har han gjort fantastiskt.

Fordonet står parkerat på en parkeringsficka och enligt räddningstjänsten ska bara containrarna ligga i diket. En mängd skräp blockerade vägen för en kort stund och den var avstängd en kvart i båda riktningarna.

Räddningstjänst och polis larmades till platsen

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons