Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lite strul stoppar inte Karlskrona Pride

Strul med nycklar.
Strul med snören.
Men inget stoppar Karlskrona Pride.
Karlskrona • Publicerad 28 maj 2018
När flaggorna hissats på Stortorget var det dags för landshövding Sten Nordin att klippa bandet och förklara prideveckan invigd. Tiara Norlin och Niklas Olsson assisterade.
När flaggorna hissats på Stortorget var det dags för landshövding Sten Nordin att klippa bandet och förklara prideveckan invigd. Tiara Norlin och Niklas Olsson assisterade.Foto: Gunnar Svensson

Här saknas innehåll

Klockan 12 på måndagen var det sagt att flaggorna, som ska vaja på Stortorget under veckan, skulle sitta på plats. Men det strulade både med nycklar till flaggstängerna och snören till flaggorna vilket försenade ceremonin en aning.

Men till slut kunde Sophia Ahlin, ordförande i föreningen Karlskrona Pride, och Lisa Ehrlow, mångfaldsstrateg på Karlskrona kommun, hissa de första flaggorna.

Annons

Sedan blev det dags för en glad och stolt landshövding att inviga Karlskrona Pride genom att klippa bandet.

Här är programmet för årets Pridefestival.

I år firar Karlskrona Pride fem år. Nu väntar en vecka fylld av aktiviteter, bland dem paraden som äger rum på lördag.
I år firar Karlskrona Pride fem år. Nu väntar en vecka fylld av aktiviteter, bland dem paraden som äger rum på lördag.Foto: Gunnar Svensson
Annelie HenryssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons