Nyheter

Statistik: Här finns lägst andel högutbildade i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades

Andelen högutbildade har ökat i alla landets kommuner de senaste tio åren. Statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), som nyhetsbyrån Siren tagit del av visar att nästan en fjärdedel av Sveriges befolkning mellan 21 och 74 år i fjol hade en eftergymnasial utbildning på minst tre år. Vanligast är det i kommuner i Stockholms län.

Snittet för riket låg på 23 procent. I Karlskrona var andelen 25 procent (10 776 personer). För Blekinges del följer sedan i tur och ordning Karlshamn med 18 procent, Ronneby 17, Sölvesborg, 15 och Olofström, 11.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.