Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stärkt eldningsförbud hos grannarna

Blekinge • Publicerad 23 juli 2018
Foto: Pontus Lundahl/TT

Vid lunchtid utökades eldningsförbudet i Kalmar län. Nu innefattas alla typer av grillar i förbudet och det är inte längre tillåtet att elda på sin egen tomt. Länsstyrelsen i Kalmar uppmanar allmänheten att respektera eldningsförbudet och vädjar till alla som arbetar i skog och mark att avstå från att använda skogs-, lantbruks- och mark­berednings­maskiner på grund av den höga brandrisken.

I Blekinge råder det fortfarande eldningsförbud i hela länet, men i dagsläget finns inga planer på att utöka eldningsförbudet som i Kalmar län.

Annons

– Vi kommer inte göra några ändringar i de lokala föreskrifterna i dagsläget, men uppmanar alla att vara ytterst försiktiga, säger Martin Petersson som är tjänsteman i beredskap på länsstyrelsen i Blekinge.

Daniel Kirby
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons