Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stafettläkare får kritik – ska ha haft 76 besök per dag

BLEKINGE • Publicerad 21 augusti 2019

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) begär tre års prövotid för en stafettläkare som varit verksam på flera orter, bland annat i Blekinge, och som anses utgöra en fara för patientsäkerheten.

Till exempel bedömde läkaren att en knöl var godartad utifrån hur den kändes vid beröring. ”Det sitter i fingrarna” uttryckte läkaren till Ivo. Det framkom dock att läkaren aldrig stött på – och därmed heller inte känt på – en elakartad tumör.

Läkaren får också kritik för brister i journalföringen som av Ivo bland annat uppfattas som kortfattad och ospecifik i många fall. Läkaren själv uppgav i samtal med myndigheten att det administrativa varit svårt att hinna med. I synnerhet på en klinik där hen i genomsnitt ska haft 76,7 mottagningsbesök per dag. Detta skulle enligt Ivo:s beräkning innebära att varje besök skulle vara cirka sex minuter långt – enligt myndigheten ännu ett faktum som ”ger anledning att ifrågasätta om hen jobbar på ett patientsäkert sätt”.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons