Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Snart dags för polisens vapenamnesti

BLEKINGE • Publicerad 25 januari 2018
Mellan den 1 februari och 30 april kan man lämna in vapen till polisen utan att riskera straff för att man inte har något tillstånd.
Mellan den 1 februari och 30 april kan man lämna in vapen till polisen utan att riskera straff för att man inte har något tillstånd.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Om en vecka, den 1 februari, inleds den tillfälliga vapenamnestin i Sverige och polisen i västra Blekinge går nu ut på sin Facebooksida och förklarar vad som gäller. Fram till den 30 april kan den som har skjutvapen eller ammunition hemma, utan att ha tillstånd för detta, lämna in det till polisen utan att riskera straff.

Polisen poängterar vikten av att vapnet ska vara oladdat. Detta för att ingen ska riskera att skadas. Man skriver också att amnestin inte gäller sprängmedel eller andra explosiva ämnen.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons