Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Slut för Webbisar i Blekinge

Blekinge • Publicerad 19 december 2018
Foto: SCANPIX

Det blir inga fler nyheter om nyfödda på landstingets webbplats 2019. Tjänsten Webbisar ska upphöra vid årsskiftet meddelar landstinget Blekinge under onsdagen.

– Tjänsten har många år på nacken och sedan den startades har människors beteende på nätet förändrats. Inte minst använder sig människor av sociala medier på ett helt annat sätt idag, som inte var fallet när vi startade tjänsten, säger kommunikationsdirektören Madeleine Flood.

Annons

Webbisar försvinner i samband med att landstinget bildar nya Region Blekinge. Då ska en ny webbplats med ny teknisk miljö presenteras. Webbisar använder en annan teknik, och bedöms bli för kostsam att anpassa och bygga om.

En fotoautomat för att snabbt kunna sprida första bilden på de nyfödda via Webbisar på webben, installerades 2007 på förlossningen i Karlskrona. I flera andra landsting togs bilderna som blev webbisar på landstingets hemsida av barnmorskor.

– Det föds ovanligt många barn nu och jag var rädd att barnmorskorna inte skulle ha tid med fotografering. Därför var det viktigt att hitta en annan lösning, sa Göran Larsson, verksamhetschef för Kvinnokliniken i en intervju med BLT i februari 2007.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons