Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sista rättegångsdagen för orgelsabotören

Nu väntar domen efter tre rättegångsdagar i Karlskrona som bland annat har handlat om förstörelsen i Tyska kyrkan vid Stortorget strax innan jul.
Karlskrona • Publicerad 15 februari 2018
Flera orgelpipor på den närmare 200 år gamla orgeln  i Trefaldighetskyrkan förstördes.
Flera orgelpipor på den närmare 200 år gamla orgeln i Trefaldighetskyrkan förstördes.Foto: Marcus Palmgren

En 26-årig man får stanna kvar i häkte där han suttit sedan gripandet två dagar innan julafton. Domen efter den tredje rättegångsdagen meddelas om en vecka. Åklagaren yrkade på att mannen ska underkastas rättspsykiatrisk vård.

Det var på morgonen den 21 december som tjuvlarmet utlöstes i kyrkan. Ganska snart upptäcktes en omfattande skadegörelse i kyrkan, inte minst på orgelpiporna i den 200 år gamla orgeln. I samband med upptäckten greps mannen och hölls kvar inför en häktningsförhandling på juldagen. Han häktades och presenterades senare ett omfattande åtal som inte bara gällde grov skadegörelse i kyrkan utan också brott vid andra tillfällen. Mannen skulle också ställas till svars för både hot och våld mot tjänsteman i olika sammanhang, väktare, en ordningsvakt och i flera fall vårdpersonal.

Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons