Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Så väntas väglaget bli under dagen

Halkan håller i sig, bortsett från i landets allra sydligaste delar – Gotland inräknat – där termometern visar plusgrader under dagen.
SVERIGE • Publicerad 20 november 2017

I övriga landet blir det dock fortsatt halt och längs östkusten, från Stockholm upp till Västernorrland, finns risk för kraftiga snöbyar, enligt SVT Nyheter.

Snöa väntas det också göra i Norrbottens inland, där det kan komma 15–25 centimeter snö under dygnet, enligt SMHI.

Annons

Under söndagen föll snö och blötsnö över norra Götaland. I takt med att nederbörden drog bort österut och temperaturerna föll varnade SMHI för plötslig ishalka i stora delar av Götaland.

SMHI utfärdade klass 1-varningar för plötslig ishalka under eftermiddagen och kvällen på söndagen.

– Uppklarningen börjar i Sjuhäradsbygden och Halland och senare under kvällen klarnar det upp i resten av Götaland, sa Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

SMHI varnade även för kuling i bland annat Öresund och delar av Östersjön. En segelbåt gick på grund vid Sibbarp i Malmö. En person fanns ombord.

– Han har tagit sig i land själv och är kraftigt nerkyld eftersom han har varit i vattnet, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till Sydsvenskan.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons