Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Så mycket har villapriserna sjunkit i länet

0,9 procent, så mycket har villapriserna minskat i Blekinge under de tre senaste månaderna.
När det gäller bostadsrättspriserna har de i stället legat stilla under samma period.
Blekinge • Publicerad 5 november 2018
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik och som sedan har sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Ser man på bostadsrättspriserna så har de legat stilla under de tre senaste månaderna i Blekinge vilket går att jämföra med riket där de stigit med 3,4 procent. Om man däremot ser tillbaka över de 12 senaste månaderna så har priserna på bostadsrätter minskat med hela elva procent i länet.

Annons

Ser vi istället till villapriserna så har de minskat med 0,9 procent under de tre senaste månaderna, men stigit med fem procent över totalt 12 månader.

– Säljarna accepterar lägre priser men vill framförallt ha sin bostad såld till nuvarande nivåer. Trots stort utbud gör det att priserna rör sig i sidled. Ränteutvecklingen och det stora antalet nyproducerade, rabatterade, bostäder som kommer ut på marknaden är de största riskfaktorerna för priserna på sikt. Sverige och Blekinge är i fortsatt stort behov av politiska åtgärder för att förbättra rörligheten och underlätta ungas entré på bostadsmarknaden, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons