Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Så mycket får Blekinges föreningar från arvsfonden

3,51 miljoner kronor, så mycket ger Arvsfonden i stöd till två olika projekt riktade till barn, unga och personer med funktionsnedsättning i Blekinge.
Blekinge • Publicerad 11 oktober 2018
Foto: Fredrik Sandberg/TT

– När samhällsdebatten präglas av hat och splittring är föreningslivet extra viktigt för att föra människor samman och utveckla samhället i positiv riktning. Jag hoppas att fler föreningar ska ta chansen att lösa problem och tillvarata möjligheter i samhället genom projektstöd från Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden i ett pressmeddelande.

Två organisationer i Blekinge tilldelad anslag där Föreningen för Utvecklingsstörda barn och ungdomar FUB Östra Blekinge fick 2,3 miljoner kronor för att tillgänglighetsanpassa anläggningen Sjöbacka i Karlskrona skärgård.

Annons

Rid och Körsällskapet Sporren får drygt 1,2 miljoner för Ansökan om stöd till grusbana för fälttävlan i Bräkne-Hoby.

Det är tredje året i rad som arvsfonden rankat länen utifrån hur mycket projektanslag som betalades ut per invånare under förra året. Kommande år prioriterar de särskilt projekt för ökad tillgänglighet och delaktighet för äldre personer med funktionsnedsättning. Målet är att finansiera 100 nya projekt fram till 2021.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons