Nyheter

Så mycket får Blekinges föreningar från arvsfonden

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

3,51 miljoner kronor, så mycket ger Arvsfonden i stöd till två olika projekt riktade till barn, unga och personer med funktionsnedsättning i Blekinge.

– När samhällsdebatten präglas av hat och splittring är föreningslivet extra viktigt för att föra människor samman och utveckla samhället i positiv riktning. Jag hoppas att fler föreningar ska ta chansen att lösa problem och tillvarata möjligheter i samhället genom projektstöd från Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden i ett pressmeddelande.

Två organisationer i Blekinge tilldelad anslag där Föreningen för Utvecklingsstörda barn och ungdomar FUB Östra Blekinge fick 2,3 miljoner kronor för att tillgänglighetsanpassa anläggningen Sjöbacka i Karlskrona skärgård.

Rid och Körsällskapet Sporren får drygt 1,2 miljoner för Ansökan om stöd till grusbana för fälttävlan i Bräkne-Hoby.

Det är tredje året i rad som arvsfonden rankat länen utifrån hur mycket projektanslag som betalades ut per invånare under förra året. Kommande år prioriterar de särskilt projekt för ökad tillgänglighet och delaktighet för äldre personer med funktionsnedsättning. Målet är att finansiera 100 nya projekt fram till 2021.