Nyheter

Polisen gör satsning på särskilt utsatta brottsoffer

Blekinge Artikeln publicerades
Polisregion Syd har inlett rekryteringen av nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation.
Foto: Anders Wiklund/TT
Polisregion Syd har inlett rekryteringen av nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation.

Polisregion Syd påbörjar nu rekryteringen av 62 nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation. Den omfattar utredare, handläggare med analytisk kompetens och administratörsstöd, och rör såväl civila som medarbetare med polisiär kompetens.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av stöd och avlastning till utredarna inom denna kategori för att de ska kunna bli mer effektiva i sitt utredningsarbete. Förutom att anställa fler civila utredare, anställer vi därför också administrativt stöd och handläggare som kan hjälpa till med att analysera och hantera exempelvis telefontömningar, säger Petter Ankarberg, som leder satsningen, i ett pressmeddelande.

De 62 medarbetarna fördelas så att 11 stycken hamnar i polisområde Blekinge-Nordöstra Skåne.

Målet är att ha de nya medarbetarna på plats under hösten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.