Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen gör satsning på särskilt utsatta brottsoffer

Blekinge • Publicerad 14 augusti 2019
Polisregion Syd har inlett rekryteringen av nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation.
Polisregion Syd har inlett rekryteringen av nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation.Foto: Anders Wiklund/TT

Polisregion Syd påbörjar nu rekryteringen av 62 nya medarbetare till sektionen för utredningar av brott i nära relation. Den omfattar utredare, handläggare med analytisk kompetens och administratörsstöd, och rör såväl civila som medarbetare med polisiär kompetens.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av stöd och avlastning till utredarna inom denna kategori för att de ska kunna bli mer effektiva i sitt utredningsarbete. Förutom att anställa fler civila utredare, anställer vi därför också administrativt stöd och handläggare som kan hjälpa till med att analysera och hantera exempelvis telefontömningar, säger Petter Ankarberg, som leder satsningen, i ett pressmeddelande.

Annons

De 62 medarbetarna fördelas så att 11 stycken hamnar i polisområde Blekinge-Nordöstra Skåne.

Målet är att ha de nya medarbetarna på plats under hösten.

Här saknas innehåll

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons