Nyheter

På gång i Sölvesborg och Olofström

Nyheter Artikeln publicerades

Här är några av sommarens stora evenemang i Olofström och Sölvesborg.

Sweden rock.
Foto: Patric Söderström
Sweden rock.

Sweden rock festival

Musikfestivalen arrangeras den 5 till 8 juni i Norje. Bland årets artister finns Kiss, Rainbow och ZZ Top.

Artisten Robin Bengtsson kommer till Killebom.
Foto: Efrem Lukatsky
Artisten Robin Bengtsson kommer till Killebom.

Killebom

Sölvesborgs stadsfestival pågår mellan den 3 och 7 juli. Då kan besökarna ta del av en medeltida marknad, mat från olika länder och kända artister. Bland årets dragplåster finns författaren Björn Ranelid samt artisterna Liamoo, Lotta Engberg och Robin Bengtsson.

Hällevik tradjazzfestival

Den 8 till 11 augusti kan du lyssna på jazz vid fiskeläget i Hällevik. Detta är 16:e året festivalen arrangeras och den brukar locka mellan 10 000 och 15 000 människor. Över 20 band under på fem olika scener.

Trädgårdsdag i Slottslängorna.
Foto: LENA EHRING
Trädgårdsdag i Slottslängorna.

Trädgårdsdag

Slottslängorna i Sölvesborg fylls av föreläsningar, marknadsstånd och växter den 17 augusti när en trädgårdsdag arrangeras. Den pågår mellan klockan 10.00 och 16.00.

Dags att frossa i nässlor.
Foto: Jessica Gow/TT
Dags att frossa i nässlor.

Nässelfrossa

Årets arrangemang pågår mellan den 23 och 30 juni och har temat bildningens vägar. Det är en kulturvecka då du har möjlighet att frossa i kulturupplevelser. Den har uppemot 150 arrangemang med alltifrån musik till måleri, cirkus utflykter och historier.

Thorleif Torstensson kommer till Holje marknad.
Foto: Andreas Blomlöf
Thorleif Torstensson kommer till Holje marknad.

Holje marknad

Den 31 maj till 2 juni arrangeras Holje marknad. Då blir det bland annat musik med Thorleif Torstensson, fallskärmshopp och karuseller.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.