Nyheter

Översvämmade källare efter nederbörd

Hasslö/Vilshult Artikeln publicerades

Räddningstjänsten har under måndagseftermiddagen fått rycka ut till översvämmade källare både i Karlskrona och Olofström.

Strax efter klockan 13 fick SOS larm om en översvämmad källare på Hasslö.

– Det är tio, tolv centimeter vatten i källare. Om det är en läcka eller snö som har smält är väl inte helt klart, men vi länspumpar och använder vattendammsugare, sa Stefan Eriksson vid Räddningstjänsten Östra Blekinge, och räknade med att en styrka skulle vara kvar till 15-tiden.

Strax innan klockan 14 kom ett liknande larm från en villa i Vilshult.

– Det är 15 centimeter i källaren - efter regn. Men det kan nog vara en blandning av regn och snö, sa Magnus Kärvhag vid Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Man räknade med att vara kvar med en styrka för att pumpa ut vatten till 15-tiden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.