Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Oppositionsrådet: ”Kaos och förvirring”

Christina Mattisson (S), oppositionsråd i Region Blekinge, beklagar att Alexander Wendt (M) behöver lämna sin post av hälsoskäl.
Samtidigt är hon bekymrad över läget i regionpolitiken.
Blekinge • Publicerad 7 juni 2019
Christina Mattisson, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna.
Christina Mattisson, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna.Foto: Staffan Lindbom

- Till att börja med så är det alltid tråkigt när någon behöver lämna på grund av hälsoskäl, men jag har största respekt för hans beslut. Hälsan måste alltid gå först, säger Christina Mattisson, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Men hon ifrågasätter tidpunkten som beskedet lämna.

Annons

- Det som däremot är bekymmersamt och mycket förvånande är att samtidigt som Alexander Wendt bestämt sig för att lämna politiken och uppdraget som regionstyrelsens ordförande, har allianspartierna ställt till med både kaos och förvirring inom hela Blekinges sjukvård. För det blev konsekvensen av att allianspartierna i onsdags slutligen tvingade hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth att lämna.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons