Nyheter

Omärkta sumpar med ål ledde till 9 000 kronor i böter

Blekinge Artikeln publicerades
Kustbevakningen passade på att påminna folk att märka sina sumpar.
Kustbevakningen passade på att påminna folk att märka sina sumpar.

De som fiskar vet med sig att diverse fiskeredskap måste märkas. Vad många kanske missar är att även fisksumpar måste märkas. Annars kan man råka ut för dyra böter som den person som just dömdes för 9 000 kronor i dagsböter.

Förra året hittade kustbevakningen sex stycken omärkta sumpar fyllda med ål utanför Blekinges kust. Utredningen drog ut på tiden, men idag kom domen och straffet på dyra dagsböter samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Kustbevakningen tog då tillfället i akt för att påminna folk på deras Facebooksida att märka sina sumpar. Även värt att komma ihåg är att ålen är akut hotad och förbjuden att fiska, med undantag för ett fåtal licensierade yrkesfiskare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.