Nyheter

Ökning av konkurser i länet – så många företag har fallit hittills

Blekinge Artikeln publicerades
Antalet konkurser i Blekinge, men även i Sverige som helhet, ökar i år jämfört med 2018.
Foto: Henrik Holmberg / TT
Antalet konkurser i Blekinge, men även i Sverige som helhet, ökar i år jämfört med 2018.

Under årets första nio månader har sammanlagt 53 företag i Blekinge gått i konkurs. Det är en ökning med 6 procent jämfört med samma period 2018. Även i Sverige som helhet ökar konkurserna, visar ny statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

– För framtiden är det svårt att dra några långtgående slutsatser. Ett försiktig antagande är dock att vi ser konsekvenserna av en avmattning i konjunkturen, som allt fler bedömare talar om. Av erfarenhet vet vi också att antalet konkurser brukar öka under hösten, säger Harald Stjerna på Syna i ett pressmeddelande.

Syna har listat de tre största konkurserna i Blekinge län under september månad:

1) Harryssons Maskin & Motorservice, Karlskrona, Järn & VVS-varor, 2,5 miljoner i omsättning, 3 anställda

2) Fyndkällaren, Karlshamn, Detaljhandel, 2,5 miljoner, 1.

3) Bladrix, Sturkö, Postorder, 0,4 miljoner, 1.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.