Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ökad uppmärksamhet i Blekinge efter mässlingutbrottet

Alla vårdanställda i Blekinge har uppmanats till extra uppmärksamhet efter mässlingutbrottet i Västra Götaland. Den som har hosta och feber och har varit i Göteborg ska undvika akuten.
BLEKINGE • Publicerad 3 januari 2018

Mässlingutbrottet i Göteborg har lett till höjd uppmärksamhet i Blekinge rapporterar Sydöstran.

– På nyårsdagen gick det ut ny information till all vårdpersonal i Blekinge om vikten av att vara extra uppmärksam, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö till Sydöstran.

Annons

Hosta och feber är misstänkta symtom vid mässling. För personer som varit i Göteborg och inte är vaccinerade eller har haft sjukdomen gäller uppmaningen från landstinget Blekinge att inte uppsöka akuten.

– Istället bör man kontakta infektionsavdelningen direkt. Det vet de som tar emot samtal på 1177 och naturligtvis också akutens personal. En naturlig följdfråga och någon ringer för hosta och feber är: Har du varit i Göteborg? säger Bengt Wittesjö till Sydöstran.

Risken för smitta i Blekinge bedöms vara väldigt liten. Vaccinationstäckningen är hög i alla Blekingekommuner.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons