Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två blekingar misstänks vara del i pedofilnätverk

Utredningen sväller kring den Blekingeofficer som misstänks för barnsexbrott. Ett ytterligare tillslag har gjorts i härvan under förra veckan. Även en Blekingekvinna sitter häktad misstänkt för att ha filmat och spridit sexövergrepp på barn, enligt SVT Nyheter Blekinge.
Blekinge • Publicerad 17 januari 2019

Officeren har suttit häktad sedan i november. Han greps i Blekinge, men har därefter flyttats till Stockholm, där ärendet utreds av Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Enligt P4 Blekinge misstänker åklagaren att officeren har varit en del av ett pedofilnätverk. Nätverket ska ha beställt bilder och filmer med sexuella övergrepp på ett tiotal barn, rapporterar P4 Blekinge. Övergreppen ska ha utförts av kvinnor.

Annons

– Det gör utredningen unik. Samtidigt bekräftar det de hintar vi har fått i olika rapporter om att det blir vanligare att kvinnor är inblandade i den här typen av brottslighet, säger åklagaren Emelie Källfelt till P4 Blekinge.

Enligt SVT Nyheter Blekinge så ingår även en kvinna från Blekinge i nätverket. Även hon ska sitta häktad.

Blekingekvinnan ska, enligt SVT Nyheter, ha producerat barnporrmaterial och sedan spridit det via den misstänkte officeren.

– Det handlar både om stillbilder och om rörligt material, säger Annika Wennerström, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till SVT Nyheter.

Ytterligare ett tillslag har gjorts i utredningen under förra veckan.

Officeren ska ha medgett delar av det han anklagas för. Han har häktats på sannolika skäl som misstänkt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

Mannens arbetsgivare, Försvarsmakten, gör en egen utredning och ärendet ligger hos personalansvarsnämnden. Efter att officeren medgett att det fanns skäl för misstankarna mot honom, inleddes en process för att få honom uppsagd. Enligt ett yttrande från förbandschefen finns inte längre något förtroende för officeren.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons