Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny bilfri huvudgata vid sjukhuset

Karlskrona • Publicerad 10 december 2018
Sjukhuset i Karlskrona, nu tas en plan från att samordna gator, parkeringar och gångstråk.
Sjukhuset i Karlskrona, nu tas en plan från att samordna gator, parkeringar och gångstråk.

Huvudgatan utanför sjukhuset i Karlskrona ska göras bilfri. I en ny plan, som ledningen kallar för gestaltningsplan, dras flera riktlinjer upp för framtidens utomhusmiljö på och kring sjukhuset i Karlskrona. Där talar landstinget bland annat om en ”läkande miljö” som ska ta tillvara närheten till naturen. Det som kallas för hälsostråket, alltså vägen utanför huvudentrén, ska göras till sjukhusområdets huvudgata. Men det betyder också att det ska bli bilfritt, knyta ihop de olika byggnaderna och göra det lätt att hitta till olika verksamheter.

Det för genast med sig frågan om parkeringar - för inte minst besökare och patienter.

Annons

– Det ska inte bli färre platser. Det är omöjligt att peka ut några särskilda områden, men vi har gett klartecken för en början till att titta på frågan, flytta runt platser i en rullande plan, för att landa i någon form av lösning som bland annat inbegriper nya p-hus i samordning med nya byggnader norr om dagens akutmottagning. Det är ett komplicerat pussel att lägga. Det viktiga är att det finns tillräckligt med platser som ligger nära sjukhuset både för patienter och besökare, sa landstingsrådet Alexander Wendt (M) efter mötet med den andra politikerna i landstingsstyrelsen i måndags.

Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons