Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nu har mäklarna sålt ännu ett hus

Varje år bygger mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, ett pepparkakshus som säljs på anbud. I år gick huset från Ronnebykontoret till OBM-gruppen för 4 500 kronor. – Vi köpte faktiskt det i Karlskrona också, säger Jonas Håkansson.
Publicerad 15 december 2017
Jonas Håkansson, från företaget OBM, vann budgivningen på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings pepparkakshus. Under torsdagen betalade han köpeskillingen på 4 500 kronor till Charlotte Åkerman, Lotta Göransson och Nellie Persson.
Jonas Håkansson, från företaget OBM, vann budgivningen på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings pepparkakshus. Under torsdagen betalade han köpeskillingen på 4 500 kronor till Charlotte Åkerman, Lotta Göransson och Nellie Persson.Foto: Mattias Östling

Ronneby

Det har blivit en tradition på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings olika kontor, att bygga ett pepparkakshus som sedan säljs till högstbjudande. Och varje år går pengarna till välgörenhet.

Annons

I år gick Ronneby-huset, som föreställer Brunnskällan, till företaget OBM. Under torsdagen skrevs kontraktet på av Jonas Håkansson, som driver företaget i bland annat Blekinge.

– Jag lämnade faktiskt ett bud i alla städerna och fick huset i Karlskrona också. Det är en modell av U 137. Jag tycker det är ett kul initiativ och det känns bra att pengarna går till välgörande ändamål.

Vad som ska hända med de två pepparkakshusen har han ännu inte bestämt, men nästa vecka har OBM-gruppen personalfest.

– Det troligaste är väl att vi äter upp dem då, men jag vet faktiskt inte ännu.

Det är nionde året som Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Karlskrona, Karlshamn, Hässleholm, Kristianstad, Sölvesborg och Bromölla bakar pepparkakshus med motiv från en känd byggnad i respektive stad. Husen läggs sedan ut till försäljning via anbud, och pengarna som de får in skänks sedan till något välgörande ändamål. I år går alla intäkter till Musikhjälpens projekt; Barn är inte till salu.

– De senaste åren har vi fått tänka ut vilket hus vi vill göra, ofta är det med anknytning till orten, säger mäklarassistent Nellie Persson.

I år kom hon och hennes kollegor på att bygga en modell av den välkända Brunnskällan som finns i Brunnsparken. Efter att ha gjort ritningar till pepparkakshuset, skickades dessa till Ninas konditori i Mörrum, där alla husets delar tillverkades.

– Personalen från alla våra kontor träffades där och var med och byggde ihop delarna. Det har blivit en trevlig tradition med ett fint syfte, säger Nellie Persson.

Caroline LindheimerSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons