Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nu blir det varmare väder igen

Många är det som längtat efter snö och under helgen kom det några centimeter i Blekinge.
Men passa på och njut, redan under tisdagen kommer det att bli mildare i länet.
Blekinge • Publicerad 22 januari 2018
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stora delar av Blekinge är täckt av snö men alla ni som gillar snö får passa på och njuta under måndagen. Redan under tisdagen kommer det att bli varmare igen och bli en del regn.

– Det skulle kunna passera lite snö under måndagsförmiddagen men i övrigt är det uppehållsväder. Sedan har vi ett väderomslag och mild luft kommer igen upp över Sverige och från tisdag eftermiddag eller kväll så har vi först ett snöfall men det övergår sedan helt till regn, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Annons

Och ser vi ännu längre fram i veckan kommer det att bli betydligt varmare än de senaste dagarna.

– Temperaturen kommer att stiga flera grader och på onsdag ser det ut att bli fyra till fem plusgrader. I slutet av veckan så kommer temperaturen sjunka något igen men det kommer fortfarande att vara plusgrader.

Och de som vill ha snö igen får nog tyvärr vänta förgäves.

– All snö kommer att smälta bort nu och i våra 10-dygns prognoser finns det inget som tyder på att det kommer snö igen, säger Marie Staerk.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons