Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Fyra personer ä misstänkta för människorov. Här är nattens händelser.
Publicerad 29 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Fyra personer har anhållits under natten, misstänkta för människorov i Karlskrona. Polisen är än så länge mycket förtegen om ärendet.

Annons

Sverige

En ung bilist har omkommit då han körde av vägen i Jönköping, skriver polisen.

Olyckan inträffade på Kortebovägen, som leder nordvästerut ur staden.

– Det verkar som att personen har kört ner i en ravin vid sidan av vägen, säger Peter Ström, vakthavande befäl i polisregion Öst, enligt SVT Jönköping.

Larmet kom från en person som hörde en smäll på platsen vid 01.30-tiden natten till söndagen.

Den förolyckade mannen var ensam i bilen. (TT)

Brandbekämpare kring Ljusdal hyser gott hopp om regn som kan underlätta arbetet i dag. För likaså hårt drabbade Älvdalen är det mer osäkert.

– För dagen är det framför allt Ljusdalsområdet som berörs, säger Anette Levin på SMHI om det regn som nu rör sig norrut över landet.

I Älvdalen väntas skurbetonat väder, vilket gör det mer svårbedömt. Och jokern i leken är åskan, som kan utlösa nya bränder även om det samtidigt regnar. (TT)

En man i 30-årsåldern som dömts till vård för ett mord i Surahammar förra sommaren kan komma att hamna i fängelse efter en ny prövning, skriver Expressen.

Annons

I vintras beslutades att mannen lidit av en allvarlig psykisk störning när han högg ihjäl en kvinna i 55-årsåldern, och han dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Men en överläkare har nu kommit fram till att det inte stämmer, och straffet kan därmed omprövas. (TT)

Världen

Minst tio människor har omkommit i det jordskalv med magnituden 6,4–6,5 som har drabbat den indonesiska turistön Lombok, uppger landets myndigheter.

Skalvet inträffade tidigt på söndagsmorgonen när många fortfarande låg och sov. Flera byggnader har skadats i jordbävningen, som tros ha påverkat nationalparken Mount Rinjani, en populär destination för vandrande turister.

Området stängdes på söndagsmorgonen på grund av risk för skred. (TT)

En kvinna och hennes två barnbarnsbarn har hittats döda i norra Kalifornien. De hittades i ett hem som förstörts i den brand som härjar i och runt staden Redding, uppger polisen i Shasta County.

De tre har inte identifierats med säkerhet, men med de nya dödsfallen har nu fem personer dödats i den så kallade Carr-branden.

Tidigare har en bulldozerförare och en brandman omkommit. En annan brandman har omkommit i den så kallade Ferguson-branden. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons