Nyheter

Man anhållen för mord i centrala Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades

En vuxen man har hittats avliden i en lägenhet i norra delen av centrala Kristianstad.

En man som tidigare hämtades till förhör är nu anhållen av åklagare skäligen misstänkt för mord.

En man i vuxen ålder hittades avliden i en lägenhet i centrala Kristianstad strax före klockan 13 på söndagen.

Klockan 18.40 meddelade polisen att en man har anhållits av åklagare som skäligen misstänkt för mord. Den anhållne är samme man som hämtades till förhör tidigare, det var han som kom till lägenheten och slog larm om den avlidne mannen. Han kommer under kvällen att förordnas en försvarare, och ett nytt förhör kommer att hållas med honom under morgondagen.

– Det är den person som hämtades till förhör som nu är anhållen av åklagare skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre misstankegraden, säger polisens presstalesperson Anna Göransson vid 18.40 på söndagen.

Den avlidne personen är en man som ännu inte identifierats.

– Tekniker är på plats och det kommer att bli en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsak, säger Anna Göransson.

Kan du säga något om hur man misstänker att det har gått till?

– Nej, jag kan inte lämna några uppgifter om omständigheter i övrigt. Det råder förundersökningssekretess.

Polisen är på plats och har spärrat av lägenheten. Tekniker hade vid 16.20-tiden anlänt till platsen.

Utanför lägenhetshuset i centrala Kristianstad har det varit fyra polisbilar och flera polispatruller. Det finns avspärrningar kring ingången till flervåningshuset och polisen har sökt med hund i området.

– Det är otäckt, man undrar vad det är som hänt, säger en granne som går förbi. Polisen knackar också dörr i trapphuset för att få reda på mer information om händelsen, skriver de på sin hemsida. Inga andra personer än den som larmade förhörs i nuläget.

Anhöriga är inte underrättade eftersom man inte vet mannens identitet.

Redan vid 14-tiden sa polisens utredare att man inte kan utesluta att det handlar om ett brott, så det har enligt Kim Hild, polisens presstalesperson inletts en förundersökning om mord.

– Vi arbetar förutsättningslöst i det initiala. Det är delvis ett misstänkt mord, vi kan inte utesluta det i alla fall. Då behöver man ha hela utredningslådan öppen, sa Kim Hild då.

Fakta

Det här har hänt

12.42: En person anträffas avliden i en lägenhet i centrala Kristianstad. Polis och ambulans finns på plats. Lägenhetshuset där mannen anträffats spärras av och polisen inleder en förundersökning om mord.

14.45: En polis börjar söka av ett område vid kanalen med hund.

16.20: Polisens tekniker anländer till platsen för att undersöka lägenheten.

18.40: Mannen som tidigare hämtats till förhör anhålls av åklagare som skäligen misstänkt för mord.

20.00: Polisens tekniker lämnar platsen.

Visa mer...