Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mäklare varnas för fel i listan med bud

Mannens tidiga bud på fastigheten togs aldrig med i anbudsförteckningen.
Nu varnas mäklaren.
BLEKINGE • Publicerad 11 december 2018
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Fastighetsmäklaren får alltså en varning av Fastighetsmäklarinspektionen efter att inte ha upprättat en korrekt förteckning av anbuden när ett hus såldes i Blekinge.

Bakgrunden är att en fastighet med utgångspris på 4,5 miljoner kronor lades ut till försäljning.

Annons

En man lade tidigt ett dolt bud på 5,5 miljon. Mäklaren ska då ha svarat mannen att säljarna önskade en vanlig budgivning. I sitt svar till inspektionen skriver mäklaren att säljarna tyckte att det kändes olustigt att någon lade ett så högt bud utan att ha någon kunskap om huset, eller att ha varit på plats. Mäklarens erfarenhet är också att höga bud med villkor ofta läggs för att stänga en affär, men att dessa ofta dras tillbaka eller sänks senare, vilket kan förstöra en affär.

Efter visningar och budgivning såldes fastigheten för drygt 6,2 miljoner kronor.

Mannen som lagt det dolda budet gjorde då en anmälan till Fastighetsmäklarinspektionen. Anmälan gällde dels misstänkt lockpris och dels att hans bud aldrig togs med i den förteckning av anbud som ska göras.

Inspektionen gör nu bedömningen att det inte handlade om något lockpris, men att det dolda budet på 5,5 miljon borde ha tagits med i anbudsförteckningen. Mäklaren meddelas därför en varning.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons