Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kycklingar svårt klämda i transport

Blekinge • Publicerad 20 juli 2018

Alldeles för många kycklingar trängts ihop i lastbilen till slakteriet. En av kycklingarna klämdes ihjäl och flera av de andra fåglarna var mycket medtagna och låg ovanpå varandra. Det upptäcktes vid en rutinkontroll som Livsmedelsverkets veterinär gjorde i mitten av juni, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

I de överbelagda transportbehållarna fanns flera kycklingar som inte fick plats på botten av buren utan istället låg ovanpå varandra. Djuren var enligt veterinären påtagligt stressade och andades med öppen näbb. En av kycklingarna hade fastnat med huvudet i ett av handtagen till burarna och självdött.

Annons

Livsmedelsverket har nu kontaktat kycklinguppfödaren och länsstyrelsen för att uppmärksamma dem på möjliga brister i djurskyddet.

Länsstyrelsen i Blekinge har, som P4 Blekinge nyligen rapporterade, inte gjort en enda kontroll av djurtransporter sedan 2013, trots att målet är minst två om året.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons