Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kattstrid efter separation avgjord i domstol

Blekinge • Publicerad 22 januari 2019
Efter en separation har en kvinna dömts att betala 12 000 kronor för kattunderhåll. Katten på bilden är inte den som tvisten gäller. Arkivbild.
Efter en separation har en kvinna dömts att betala 12 000 kronor för kattunderhåll. Katten på bilden är inte den som tvisten gäller. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

När ett par i Blekinge separerade häromåret lämnades parets katt kvar hos mannen. Men enligt honom fanns det ingen dokumentation som sade att han skulle ta hand om den, skriver Sydöstran. Han ska flera gånger ha försökt lämna tillbaka katten till kvinnan, men utan framgång.

Efter ett år ansåg han i stället att katten nu var hans, men gick till tingsrätten för att kräva ersättning från kvinnan för det år han tagit hand om katten. Mannen krävde henne på 33 800 kronor. Något kvinnan bestred.

Nu har tingsrätten avgjort målet och fastställt ett förlikningsavtal. Enligt det ska kvinnan nu betala 12 000 kronor till mannen. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons