Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kalmar: Då invigs nya E22

Ombyggnaden av E22 förbi Rinkabyholm har vållat stor debatt och långa köer. Nu är datumet för invigning spikat.
BLEKINGE • Publicerad 14 november 2017

Barometern har tidigare berättat att bygget av nya E22 blir klar betydligt tidigare än det först var planerat.

Nu är det klart att nya E22 förbi Rinkabyholm invigs tisdagen den 12 december. Men redan några veckor tidigare kan trafik framföras på den nya vägen.

Annons

– Vi har slutbesiktning nästa fredag, den 24 november. Då får vi se om allt blir godkänt eller om det är något arbete kvar att göra. Men i början av december ska det absolut kunna öppnas, säger Johan Wolgast, projektledare på Trafikverket.

Bertil Jidflo är byggledare för ombyggnaden på Trafikverket.

– Vi har haft många förbesiktningar den senaste månaden och betat av småpartier undan för undan. Förhoppningsvis ska det inte vara några större grejer på slutbesiktningen, säger Jidflo.

Vad jobbar ni med just nu?

– Själva projektet är färdigt, nu är det småsaker kvar. Vi finputsar området, kompletterar med räcken och sätter upp de sista skyltarna. Kontroll av ledningar, räcke och asfalt, hela baletten.

I samband med nyöppningen kommer det hållas en invigningsceremoni för att fira där bland annat Lennart Andersson, regional direktör, Trafikverket region syd och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, kommer att delta.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons