Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Journalist blir S-ombudsman

Sydöstran-journalisten Emma Söderbom byter uppdrag. Efter nyår blir hon ombudsman hos Socialdemokraterna.
Blekinge • Publicerad 20 november 2017
Emma Söderbom
Emma SöderbomFoto: Patric Söderström

Partiexpeditionen förstärks med två nya namn, skriver Socialdemokraterna Blekinge i ett pressmeddelande. Dels har Andreas Saleskog från Karlshamn fått en tjänst som valombudsman under ett år, dels blir Emma Söderbom från Karlskrona ombudsman med kommunikationsinriktning. 39-åriga Söderbom lämnar därmed jobbet som journalist på Sydöstran, där hon de senaste åren arbetat med att bygga upp och driva Sydöstrans webb.

– Jag är medveten om att jag tar ett steg som gör att jag förmodligen inte kommer att kunna gå tillbaka till journalistiken, men det är ett beslut jag fattat och i dag känns det jättebra, säger hon till BLT.

Annons

Emma Söderbom vill hjälpa till att göra politiken enklare att förstå.

– Jag är inte stöpt i den politiska formen på något sätt. Jag hoppas kunna komma in med lite andra ögon och tillföra ett annat tänk i hur vi kommunicerar.

Hon menar att de socialdemokratiska värderingarna alltid har legat henne nära och lyfter särskilt fram kvinnofrågor.

– Jag tycker att kvinnofrågor är extremt viktiga och är feminist ut i fingerspetsarna.

Andreas Saleskog, 35, är ordförande i fritidsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Karlshamn. Andreas ska jobba som valombudsman under ett år med att stärka kampanjorganisation tillsammans med alla fem arbetarekommuner.

Jens OlanderSkicka e-post
Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons