Nyheter

”I dag vet jag att jag inte kämpar ensam”

BLEKINGE Artikeln publicerades
Martina Laz.
Foto: Diego Cyrano
Martina Laz.

Martina Laz, människo- och djurrättsaktivist, är ambassadör för #vistårbakom.

”Ända sen jag var liten så har känslan av utanförskap funnits. Att bli bedömd för min hudfärg och inte för min personlighet skapade både rädsla och ilska.

För vid rasism mot just adopterade kan faktorer som kultur och religion räknas bort – den enda anledningen som finns kvar till att vi adopterade utsätts för rasism är just vårt utseende.

Det händer än idag att jag blir rädd och arg, men i dag vet jag att jag inte kämpar ensam, utan vi är många som står upp och som står bakom.

Mitt motto i livet är ”en skit är en skit oavsett” och då spelar det ingen roll vilken färg, läggning eller religion du har. Endast hur du är spelar någon roll för mig och det borde det göra för alla.”

Martina Laz

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.