Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inbrott i livsmedelsbutik i Karlshamn, annars en natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.
Publicerad 21 november 2019

Här saknas innehåll

Blekinge

Strax innan midnatt fick polis in ett larm om ett inbrott i en butik i Karlshamn.

Det är oklart om man fått med sig något i samband med inbrottet. Under morgonen hade polisen ännu ingen gripen.

Sverige

Annons

En argentinsk åklagare yrkar på 13 års fängelse för två män anklagade för att ha skjutit en svensk turist i Buenos Aires förra året, rapporterar nyhetsbyrån Telam.

Mannen i 35-årsåldern var på semester i staden i december förra året när han blev attackerad av en beväpnad person som försökte ta hans mobiltelefon.

En övervakningsvideo från händelsen visar hur svensken och pistolmannen tampas på gatan. Ett skott brann av och träffade svensken så illa i låret att läkare tvingades amputera benet. (TT)

Patientsäkerheten påverkas när specifika läkemedel tar slut – det menar representanter för 17 av Sveriges 21 regioner enligt en granskning av Ekot.

Så kallade restnoterade läkemedel – alltså mediciner som stundom inte går att beställa från tillverkare – är ett växande problem. Under 2019 har runt tusen läkemedel vid något tillfälle varit restnoterade, och just nu saknas 360 sorter, enligt Ekot. Alla utom en av de tillfrågade regionerna har upplevt problemet.

– Det innebär en potentiell patientsäkerhetsrisk, det skapar oro hos patienter, stort merarbete för sjuksköterskor och läkare. Så, ja det är ett stort problem, säger Maria Palmetun-Ekbäck, chef för Läkemedelscentrum och ordförande i Läkemedelskommittén i Örebro till Ekot. (TT)

Världen

Fem personer har omkommit i samband med explosioner vid en fyrverkerifabrik på Sicilien.

– Enligt den tidiga utredningen verkar det som att det var två explosioner, säger polisen Giancarmine Carusone.

Tre personer omkom direkt vid explosionerna och fyra fördes till sjukhus med allvarliga skador, varv en senare avled. Senare hittades ytterligare en person död i fabriken. Polisen tror att gnistor från svetsutrustning utlöste explosionerna. (TT)

Tio aspiranter från Demokraterna stod på scenen i Atlanta på onsdagskvällen lokal tid för en femte debatt.

Annons

Kvällen inleddes med frågor om riksrättsförfarandet, och presidentaspiranterna kunde i tur och ordning uttrycka sitt missnöje över sittande presidenten Donald Trump. Föga förvånade var de tio överens om behovet av ett presidentbyte nästa år.

– Han är troligtvis den mest korrupta presidenten i historien, sade Vermontsenatorn Bernie Sanders. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons