Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Duo stoppad i bil med misstänkt stöldgods och vapen. Man gripen för våldtäktsförsök.
Publicerad 13 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man och en kvinna i 20-årsåldern greps av polis i Karlskrona kommun vid 20-tiden på tisdagskvällen.

– De är stoppade i en bil. Man anträffade vapen och lite gods i bilen som vi får försöka härleda senare, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

Mannen och kvinnan misstänks för stöld samt brott mot vapenlagen. De anhölls senare.

En medelålders man misstänks ha försökt våldta en kvinna i Ronneby.

Mannen greps av polis i Ronneby sent på tisdagskvällen.

Även i Karlshamn greps en man sent på kvällen. Han misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med.

– De sitter gripna och vi håller på och jobbar med det just nu, säger Bo Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Här saknas innehåll

Sverige

En ensam man i 18-årsåldern blev rånad av ett gäng på omkring tio personer i Landala i centrala Göteborg på tisdagskvällen.

– Målsägande är förd till sjukhus av oss, med en ganska omfattande knivskada i örat, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av och polisen söker med hund i området.

– På nåt sätt har han lyckats få hjälp att larma oss. Det är ju mitt i stan och vad jag har förstått så har de har tagit i princip allt och då inkluderar det kläder, säger Morten Gunneng.

Polisen tror inte att mannen var bekant med de misstänkta gärningsmännen. (TT)

Annons

En man i 35-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha blivit rånad i Norrtälje kommun, skriver Upsala Nya Tidning.

– Det pratas om någon form av tillhygge, säger Johanna Klewinghaus vid polisen till tidningen.

Enligt polisen verkar det ha varit flera gärningsmän. (TT)

Världen

Minst sju personer har dött sedan en bilbomb exploderat i Afghanistans huvudstad Kabul. Ytterligare minst sju personer skadades.

Bilen stod parkerad vid inrikesdepartementet.

Ingen har tagit på sig ansvaret för bombdådet, som inträffade dagen efter ett fångutbyte där Afghanistan släppte tre högt uppsatta talibaner mot en kidnappad amerikan och en australier. (TT)

En person har avlidit efter att ha skjutits av militär söder om Beirut.

Händelsen var kulmen på de nya demonstrationer i Libanon som triggades av några mindre väl valda ord av president Michel Aoun.

Skottlossningen vid en avspärrning söder om Beirut inträffade när en grupp demonstranter protesterade mot nya uttalanden av president Michel Aoun. Enligt armén hade den som avfyrade skotten försökt skingra gruppen.

Aoun varnade tidigare på tisdagen i en tv-intervju för att landet stod på randen till en "katastrof" om demonstranterna inte avbröt sina aktioner och gick hem.

Annons

– Om ni fortsätter på det här sättet sänker ni Libanon och era egna intressen. Vi arbetar dag och natt för att få ordning på situationen. Om demonstranterna fortsätter blir det katastrof, om de slutar finns det fortsatt utrymme för oss att fixa det här, sade Aoun.

Det uttalandet fick direkt motsatt effekt, och ledde till en rad nya demonstrationer i hela landet, vid flera av dem byggde demonstranterna upp barrikader och brände bildäck. (TT)

Senatens andre vice talman Jeanine Áñez har tagit steget upp som tillfällig ledare i Bolivia.

Trots att ledamöter från avsatte Evo Morales parti bojkottade omröstningen och att det inte fanns tillräckligt med ledamöter för att fatta ett giltigt beslut utropade Áñez sig själv som ställföreträdande president.

Morales har flytt till Mexiko, varifrån han på Twitter skriver att Áñez agerande är "den lömskaste, mest nedriga statskuppen i historien". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons