Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 10 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En förare har av okänd anledning kört igenom vajerräcket på väg 21 i riktning mot Helsingborg.

Larm inkom till SOS klockan 22.20 på måndagskvällen gällande en singelolycka. Av okänd anledning har en förare kört igenom vajerräcket som skiljer vägbanorna åt. Enligt SOS är ambulans kvar på olycksplatsen vid 22.50.

Annons

Olyckan har skett mellan Ullstorp och Vanneberga. Enligt polisen kunde föraren själv köra med sin bil från platsen. Inga misstankar om brott.

Under natten till tisdagen blockerades väg 2121 av nedfallande träd.

Nedfallande träd skapade stora trafikstörningar på väg 2121 mellan Färeköp till Glimåkra södra under natten till tisdagen. Enligt Trafikverket var vägen helt öppen för trafik igen klocka 06.00 på tisdagsmorgonen.

Ett blixtnedslag ska enligt SOS Alarm ha orsakat brand i en villa under natten till tisdagen.

Larmet kom till SOS några minuter innan klocka 05 på tisdagsmorgonen. Ett äldre hus i Hårhult, i Älmhults kommun precis på gränsen till Skåne, ska ha träffats av ett blixtnedslag vilket orsakat att en brand uppstått i en yttervägg i ena husgaveln. Enligt SOS ska det finnas en bil parkerad på uppfarten till huset. Ambulans och räddningstjänst är på plats. Det är oklart hur omfattande skadeläget är.

Vid klockan 0635 var räddningstjänstens prognos att släcknings- och ventilationsarbetet av i villan skulle pågå ytterligare ett par timmar. Branden hade inte spridit sig från ytterväggen in i huset. Ambulansen hade lämnat platsen utan att ta någon person med sig till sjukhuset.

Här saknas innehåll

Sverige

Vid 03-tiden var över 4 000 av Eons kunder i Kronoberg utan ström. Vid 06.30-tiden ska de allra flesta dock ha ström igen.

Två personer har frihetsberövats i samband med att två misstänkta föremål hittats i centrala Göteborg. Polisen är förtegen med om personerna är misstänkta för något brott.

– Jag kan inte säga mer än att de är frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Nationella bombskyddet har undersökt den ena platsen, i ett parkeringshus i stadsdelen Landala, och skulle vid 02-tiden bege sig till platsen för det andra föremålet, Smålandsgatan. Enligt polisen finns det ett samband mellan föremålen.

Annons

När bombskyddet var klart med sitt arbete i parkeringshuset hävdes avspärrningarna där. Det misstänkta föremålet är avlägsnat och ska analyseras ytterligare.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. (TT)

Polisen har under natten gripit tolv personer, misstänkta för stölder och inbrott runt om i Hälsingland, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen fick tips om en stöldliga och kunde stoppa fyra fordon i Falun. Samtliga tolv som färdades i dem greps, och i fordonen hittade polisen stöldgods som misstänkts komma från olika inbrott i sommarstugor och bostäder Hälsingland.

De gripna kommer förhöras under morgonen. (TT)

Världen

En person har dött och sju har livshotande skador efter en brand på ett sjukhus i Düsseldorf i Tyskland.

Branden bröt ut vid elvatiden på måndagskvällen i ett rum på andra våningen där den patient som dött bodde. Röken från rummet spred sig över fem våningar. 19 personer har skickats till andra sjukhus, av dem behandlas fyra för livshotande rökförgiftning, skriver Rheinische Post.

Runt 180 brandmän var inblandade i släckningsarbetet. (TT)

Nordkorea har genomfört två avfyrningar av vad som beskrivs som oidentifierade projektiler ut mot havet, uppger sydkoreanska försvaret.

Projektilerna är de senaste att avfyras av den här typen sedan juli, och riktades österut från Södra Pyonganprovinsen. Testerna i augusti klassificerades som kortdistansrobotar.

Annons

De förmodade vapentesterna sker bara timmar efter det att Nordkorea sagt sig villigt att återuppta samtal om kärnvapennedrustning med USA i slutet av september.

En tjänsteman inom Trumpkansliet säger att den amerikanska regeringen är medveten om uppgifterna om projektilerna, och att man fortsätter att bevaka situationen.

Japan uppger att man inte bekräftat någon ballistisk robot som trätt in i landets territorium eller dess ekonomiska zon. (TT)

TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Britt-Marie PaulanderSkicka e-post
Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons