Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.
På Öland fick räddningstjänsten kontroll över en kraftig brand i en skola.
Publicerad 14 augusti 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Den brand som på tisdagskvällen bröt ut på Åkerboskolan i Löttorp på Öland är under kontroll, meddelar räddningstjänsten vid 02-tiden.

Annons

Stora delar av skolan skadades i branden, men räddningstjänsten begränsade tidigt spridningsrisken, bland annat med hjälp av en grävmaskin. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå under större delen av onsdagen.

Brandorsaken är enligt rektorn Eva-Lena Lindster-Norberg att blixten slog ner i taket på högstadieskolan.

– Det orsakade en kraftig rökutveckling och sedan började det brinna ordentligt, säger hon till Barometern.

Skolan har omkring 175 elever. (TT)

En kvinna i Falkenbergs kommun blev strax efter midnatt påkörd av en bil, vilket misstänks vara en medveten handling, skriver polisen på sin sajt.

Kvinnan fördes till sjukhus med befarad fraktur på ena benet.

Föraren av bilen har gripits, misstänkt för grov misshandel och för att ha kört bilen påverkad.

– Det tog inte lång tid att hitta honom och bilen i närområdet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till GT. (TT)

Världen

Det kraftiga ovädret Krosa är på väg mot Japan, i samband med att miljontals japaner återvänder efter den traditionella sommarledigheten obon.

Annons

Många flyg har ställts in, liksom höghastighetståg mellan Osaka och andra städer i landets sydvästra delar.

Krosa väntas nå ön Shikoku i sydväst i morgon innan den rör sig över västra japan, med risk för översvämningar och jordskred till följd av häftiga regn och vindbyar på 40 meter på sekund. (TT)

Två av USA:s flottas fartyg, landstigningsfartyget USS Green Bay och robotkryssaren USS Lake Erie, stoppas från att besöka Hongkong som planerat.

– Kinesiska regeringen har nekat vår begäran, säger Nate Christensen, biträdande talesperson för USA:s stillahavsflotta.

Det är oklart varför Kina säger nej, men Peking har tidigare krävt att diplomater från USA slutar att lägga sig i Hongkongs affärer, i samband med protesterna i staden. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons