Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand vid Kyrkhult och man gripen för misshandel i Ronneby kommun.
Man skottskadad i Malmö.
Publicerad 22 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Klockan 00.08 på natten till måndagen kom larm om en bilbrand på väg 116 strax söder om Kyrkhult.

Annons

Räddningstjänst skickades till platsen och bilen ska ha varit övertänd när personal kom fram, enligt SOS Alarms händelseinformation. Den ska ha stått parkerad där sedan i helgen.

Ett körfält stängdes av under släckningen. Trafikverket satte prognosen för när arbetet kunde vara färdigt till klockan 01.30.

Någon ambulans skickades inte dit.

Polisen spärrade av brandplatsen och startade en förundersökning om skadegörelse genom brand. Vid 05-tiden på måndagsmorgonen är ingen person misstänkt.

En man i 50-årsåldern greps i Ronneby kommun vid 02-tiden på natten till måndagen.

Han misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med.

Hon ska inte ha behövt sjukvård akut, enligt polisen.

Skåne

En man ska ha blivit skjuten på Möllevången i Malmö under natten till måndagen. Polisen larmades strax efter klockan 01.

– Det är en man som är skjuten i benet. Det är oklart på vilket sätt och vi har inte hittat någon brottsplats. Det är ingen fara för hans liv, säger vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Annons

Mannen, som är i 20-årsåldern, kördes till Skånes universitetssjukhus Malmö av en privatperson. Region Skåne bekräftar att hans skador är lindriga.

Polisen har inlett en förundersökning angående grov misshandel och grovt vapenbrott, uppger TT.

Efter helgens tågstrul ska trafiken nu vara igång igen mellan Höör och Hässleholm.

Det meddelar Trafikverket strax före klockan 03 på natten till måndagen. Prognosen för när tågtrafiken skulle återupptas som vanligt var under helgen klockan 19 på söndagen, men den fick alltså förlängas.

En del tåg kan dock vara inställda sedan tidigare.

Orsaken till det långvariga stoppet var en nedriven kontaktledning och en därpå följande brand i ett ställverk.

Sverige

En man i 40-årsåldern blev sent på söndagskvällen attackerad och huggen med stickvapen av, för honom, två okända maskerade gärningsmän.

Överfallet skedde i en gångtunnel i Sandviken vid 23-tiden, och flera av mannens anhöriga blev vittne till händelsen och kunde larma polis.

Mannen fick föras till sjukhus med flera sticksår på kroppen och hans skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande.

Annons

– Det är oklart varför han har blivit misshandlad. Han känner inte att han har blivit hotad eller lever under hot, säger Ivan Åslund, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Polisen sökte med hundar i området och gångtunneln men utan framgång. Strax före klockan fem på måndagsmorgonen fanns ingen misstänkt eller gripen.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

Världen

Dödssiffran stiger efter söndagens luftangrepp i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Minst 17 civila, varav en person som arbetade för civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna, har dödats.

Mannen, som bidrog med material till nyhetsbyrån AFP, dödades när ryska stridsflygplan attackerade staden Khan Sheikhun, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

De övriga dödsoffren, sju av dem barn, krävdes i byn Urum al-Jawz och i Kfaruma. De angreppen utfördes av regimen, enligt SOHR.

Över 370 000 människor har dödats i kriget sedan 2011. (TT)

Under årets första sex månader registrerade den mexikanska polisen 14 603 mord i landet.

Det är över 600 fler mord jämfört med antalet mord under första halvåret 2018, som var det dödligaste någonsin i landet, med sammanlagt 29 111 mord.

Mexiko har under lång tid haft problem med drogkarteller och våld som följer i deras spår. I juni lanserade president Andrés Manuel López Obrador ett nytt nationalgarde för att bekämpa drogkartellerna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons