Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En viltolycka utan personskador i länet, rapporterar polisen. Man anhållen för mordförsök i Kristianstad.
Publicerad 23 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen utreder misstänkt mordförsök efter att en man i 40-årsåldern sökt vård på Centralsjukhuset Kristianstad sent på lördagskvällen.

Annons

Mannen ska ha haft skador som tydde på våld och polis skickades till sjukhuset för att hämta in information. Den skadade mannen uppges ha blivit utsatt för ett mordförsök tidigare under midsommardagskvällen, men hans skador bedöms inte vara livshotande, enligt polisen.

Brottsplatsen har spärrats av och polis har gjort husrannsakan under natten.

En man i 30-årsåldern kunde gripas som misstänkt. Han anhölls senare under natten till söndagen.

Sverige

Två män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en skottlossning i ett bostadsområde i Linköping.

Polisen har tagit med ett par personer till förhör.

– Vi tror att de kan ha saker och berätta för oss så får vi se var det tar vägen, säger Magnus Holmström vid polisen.

Skottlossningen inträffade utomhus och polisen fick larmet strax före klockan 22 på lördagen. Männen ska inte vara allvarligt skadade.

– Vi har ganska mycket resurser på plats för att knacka dörr och prata med folk. Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår just nu, säger Magnus Holmström.

Händelsen utreds som försök till mord. (TT)

Annons

Världen

Tre män har förts till sjukhus sedan ett mindre flygplan störtat i havet utanför Mandal i sydligaste Norge.

Flygplanet sökte, på uppdrag av polisen, efter en person som hade fallit över bord från en passagerarfärja, när olyckan inträffade.

En stor räddningsinsats inleddes och de tre personerna hittades av helikopter. Två av männen beskrivs som lättare skadade, medan en har livshotande skador. Flygplansvraket har inte hittats. (TT)

Den etiopiska regionen Amharas ledare och en av hans medarbetare har dödats i samband med ett kuppförsök, enligt statliga medier. Även landets arméstabschef har skjutits, enligt premiärminister Abiy Ahmed.

Amharas ledare Ambachew Mekonnen och hans rådgivare angreps på sina kontor, rapporterar statliga etiopiska medier. Attacken skedde i lördags, då en misslyckad kupp genomfördes i Amhara – enligt statlig tv av en armégeneral.

Tillståndet för Mekonnens namne, arméstabschefen Seare Mekonnen som sköts i samma region, är okänt. I samband med attacken stängdes internet ned i hela landet och få detaljer har nått ut till omvärlden.

Amhara är en av Etiopiens nio regioner och gränsar mot Sudan. (TT)

Antalet döda som hittats i rasmassorna av en kollapsad sjuvåningsbyggnad i Kambodja har stigit till 17 och 24 personer uppges skadade.

Räddningsarbetare fortsätter att söka efter överlevande som kan ha begravits.

Huset höll på att byggas när byggnaden rasade på lördagskvällen i Sihanoukville i sydvästra delen av landet. Fyra personer har frihetsberövats i samband med händelsen, däribland ägaren av byggnaden och chefen för byggfirman. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons