Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Personal på McDonald's misshandlad i natt.
Publicerad 22 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Strax före klockan 03 på natten till midsommardagen larmades polisen om en misshandel på McDonald's i Karlskrona.

Annons

Det är en personal som ska ha blivit slagen, uppger Karlskronapolisen som inte har några uppgifter om att hen behövt sjukhusvård akut.

Ingen person har gripits, men polisen ska ha en del att gå på i utredningen.,

Under natten har fem personer blivit omhändertagna i länet till följd av fylleri och utöver det har natten varit lugn.

Sverige

En man i 50-årsåldern har omkommit i en trafikolycka utanför Laxå, uppger polisen.

Olyckan inträffade på en mindre väg strax efter klockan 22 på midsommarafton då mannen ska ha provkört en tävlingsbil. Bilen beskrivs som en personbil som hade byggts om för tävlingssyfte.

– Ambulanspersonal utförde HLR (hjärt-lungräddning) på individen ända in i ambulansen, där det bedömdes som resultatlöst. Mannen var död när de anlände till sjukhuset, säger Johan Wallenius vid polisen.

Ingen annan skadades i samband med olyckan. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. (TT)

Världen

En massiv brand har utbrutit i företaget Philadelphia Energy Solutions oljeraffinaderi i Philadelphia.

Annons

Det är det största oljeraffinaderiet på amerikanska östkusten. Branden startade i en butantank, flera explosioner följde och en stor eldboll steg mot himmelen. Branden täckte det omgivande området med rök.

Fyra anställda skadades vid branden. Anläggningen riskerar att tvingas hålla stängt en längre tid, om bolaget ens har råd att reparera den. (TT)

Minst tre personer har dödats och uppemot 30 personer saknas sedan en sjuvåningsbyggnad rasat i Kambodja. Olyckan inträffade i kuststaden Sihanoukville i sydvästra delen av landet.

– Vi har räddat 20 personer hittills, men vi kan fortfarande inte säga exakt hur många som är begravda i rasmassorna, säger guvernören Yun Min som tillägger att omkring 50 personer brukar vara i tjänst vid tiden då olyckan inträffade.

De bekräftat döda ska vara byggnadsarbetare och myndigheter befarar att fler kan ha omkommit. Räddningsarbetare är fortfarande kvar för att gräva fram personer som kan vara under rasmassorna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons