Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.

Sverige

Den man i 70-årsåldern som försvann i Indal utanför Sundsvall i måndags har återfunnits, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen hittades vid 22.30-tiden på onsdagskvällen och var enligt Sundsvalls tidning relativt opåverkad av det inträffade, och det är osäkert om han behöver uppsöka sjukhus.

– Han hittades i terrängen intill sjön inom ett sökområde som vi definierat sedan tidigare, säger Björn Pettersson, polisbefäl vid regionens ledningscentral, till tidningen.

Polis, fjällräddare och hemvärnet har letat efter mannen. Under onsdagen deltog totalt ett 50-tal personer, sju hundpatruller, två drönare och en helikopter i letandet. (TT)

Polisen i Ängelholm har fått in ett antal larm om fåglar som skjutits med pil och dödats i Höganäs, rapporterar SVT Helsingborg.

Exakt hur många fåglar det rör sig om, och vilken typ av fåglar som har drabbats av djurplågeriet, är oklart. Polisen letar efter den eller de skyldiga, men ännu finns ingen misstänkt.

– Både jag och mina kollegor berörs så klart av dessa fall, det är otroligt hemskt, säger Karim Ottosson, polischef i Ängelholm, till SVT. (TT)

Världen

För andra natten i rad var det oroligt i Jakarta, sedan resultatet i Indonesiens presidentval tillkännagetts.

Polis satte in tårgas, vattenkanoner och sköt gummiklädda kulor mot demonstranter, som slet upp asfalt ur gator, vandaliserade, kastade föremål och satte eld på matstånd.

– Det här är ingen spontan incident, det här är något medvetet. Det finns indikationer på att mobben fått betalt för att skapa kaos, säger polisens talesperson Muhamad Iqbal. (TT)

Storbritannien har informerat 16 Nato-länder om illvilliga ryska cyberaktiviteter de senaste 18 månaderna, enligt ett tal som utrikesminister Jeremy Hunt ska hålla i dag vid en Natokonferens.

Han anklagar Ryssland för att rikta in sig på regeringarnas datornätverk och kritisk infrastruktur.

"Tillsammans har vi alternativ för att svara på alla attacker. Vi bör vara beredda att använda dem", väntas Hunt säga enligt utkastet. (TT)