Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ingen gripen efter butiksrånet i Karlshamn. Sverige U18-världsmästare i ishockey för första gången.
Publicerad 29 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för stöld i Karlskrona.

Annons

Sverige

För första gången någonsin är Sverige U18-världsmästare i ishockey. Frölundas Lucas Raymond blev stor matchhjälte med tre mål i finalen mot Ryssland i Örnsköldsvik.

Den 17-årige forwarden avgjorde med sitt 4–3-mål 5.44 in i förlängningen och ordnade Sveriges första guld i U18-VM sedan turneringsstarten 1999. (TT)

Skåne

Ett 40-tal boende i ett flerfamiljshus i Malmö evakuerades efter att det börjat brinna i fastigheten på natten till måndagen.

Larmet om branden på Viborgsgatan i Rosengård kom klockan 00.14. Enligt uppgift till polisen ska det ha börjat brinna på vinden.

Branden ska ha varit fullt utvecklad och räddningstjänsten drog igång släckningsarbete. De evakuerade samlades på Värner Rydénskolan.

Ett föremål som polisen bedömer som farligt ska ha placerats i en fastighet på Hermodsdal i Malmö.

Polisen gick ut med informationen strax före klocka 03.30 på natten till måndagen. Nationella bombskyddet samt kriminaltekniker skickades till platsen för undersöka föremålet.

Strax före klockan 06.30 meddelar polisen att föremålet ska ha varit en hemmagjord bomb. Den har flyttats och platsen uppges vara säker.

Annons

Världen

Premiärminister Pedro Sánchez har utropat sig och sitt parti PSOE till vinnare i Spaniens parlamentsval.

– Socialdemokraterna har vunnit valet, och med det har framtiden vunnit och dåtiden har förlorat, sade Sánchez till sina anhängare.

Men partiet har ingen egen majoritet, och för första gången sedan Francos tid tar ett högerextremt parti plats i parlamentet.

Spanien vaknar som väntat upp till ett fortsatt splittrat politiskt läge. Parlamentsvalet gav ingen klar vinnare med tydlig majoritet. (TT)

Polis har skjutit en man i Tennessee, USA, misstänkt för att ha dödat sju personer under helgen.

Under lördagen och söndagen hittade polisen åtta offer på två olika platser i Sumner, norr om Nashville. Sju avlidna och en skadad. Den 25-årige mannen misstänkt för dåden, lokaliserades på söndagen någon kilometer från en av brottsplatserna och han sköts av minst en polis. Skador var dock inte livshotande.

Omständigheterna kring dödsfallen är oklara. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons