Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

I Mörrum skedde ett inbrott, i Västsverige åtals ett par för flera cannabistält och i Norge fick tolvåringar räddas från ett fjäll. Här är nattens händelser.

Blekinge

Inbrottslarmet i kiosken i Mörrum gick vid 03-tiden på onsdagen. Vad som stals är okänt. Polisen misstänker att gärningspersonen även kan ha gjort ett inbrott i Bromölla under natten.

Sverige

Ett par på Orust åtalas efter att polisen hittat över 140 plantor och flera kilo färdig marijuana i parets bostad vid en husrannsakan, skriver Bohusläningen.

I huset fanns två rum som dedikerats till odling av cannabis och sammanlagt användes fem tält för produktionen. Mannen har erkänt brott medan kvinnan påstått att hon inte känt till odlingen. I sin rapport menar polisen dock att det är osannolikt att någon kunnat bo i huset utan att känna till odlingen, bland annat på grund av den starka doften. Polisen har också spårat köp av cannabisfrön till kvinnan.

De båda åtalas för grovt narkotikabrott vid Uddevalla tingsrätt och sitter häktade fram till rättegång. (TT)

Världen

Två tolvåringar fick hämtas med räddningshelikopter sedan de fastnat på Fokhaugtinden i Stordal kommun i norska fjällen.

– De har undersökts av läkare och allt är ok, säger de insatsledaren Erik Mikalsen vid polisen i Møre og Romsdal innan insatsen inleddes.

Pojkarna var på skidtur från ett stugområde när mörkret och kylan överraskade dem på tisdagskvällen. De var dåligt klädda, men hade telefon och även walkie-talkie med sig och beskrevs vara vid gott mod. (TT)

Flera raketer har träffat Tripoli, uppger vittnen för nyhetsbyrån AFP. Minst sju explosioner har skakat stadskärnan, och kort därefter sågs rök stiga mot himlen ovanför stadsdelen Abu Salim.

Enligt uppgift till nyhetsbyrån Reuters har två personer dödats och åtta personer skadats i den libyska huvudstaden.

Striderna utbröt den 4 april när krigsherren Khalifa Haftar inledde en offensiv för att ta över staden, vilket tvingat 18 000 på flykt. (TT)