Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand utanför Spjutsbygd. Vattenläcka i Kuggeboda. Knivhot i Hässleholms kommun.
Publicerad 4 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Tidigt på måndagsmorgonen ryckte räddningstjänst och polis ut till en brand i en personbil strax norr om Spjutsbygd.

Annons

– Den var helt utbränd och stod på en liten avstickare, säger Stefan Eriksson, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Blekinge.

Larmet om branden kom klockan 4.29.

– Vi lät det sista brinna ut och så inväntar vi polisen, säger Eriksson klockan 05.

Det ska inte ha varit någon risk för brandspridning till terrängen och det finns inga uppgifter om att personer skadats.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand samt tillgrepp av fortskaffningsmedel eftersom bilen misstänks vara stulen. Ingen person har gripits som misstänkt på måndagsmorgonen.

På söndagskvällen ska boende i Kuggeboda ha blivit utan vatten.

Orsaken är en vattenläcka och arbetet pågår med att fixa den, uppger Ronneby Miljö & teknik.

Läckan ska finnas i Aspan-området och arbetet beräknas vara klart på måndagsförmiddagen.

En dricksvattentank ska ha placerats ut vid skolan i Kuggeboda sent på söndagskvällen.

Skåne

Annons

Tidigt på måndagsmorgonen grep polis en ung man på ett boende i Hässleholms kommun.

Polisen uppger att mannen blivit arg och hotat en kvinna samt andra med kniv. Bråket ska ha uppstått utifrån relationskonflikter.

Den gripne mannen är i 20-årsåldern och vistas på boendet som asylsökande. Han greps vid 05-tiden och misstänks för grovt olaga hot.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Sverige

Polisen misstänker inte längre att något brott låg bakom när en kvinna i november i fjol hittades död på ett vandrarhem i centrala Göteborg, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Kvinnan hittades på ett av vandrarhemmets rum och i närheten av henne en påse med ett vitt pulver som visade sig vara natriumazid. Det används bland annat i krockkuddar i bilar för att generera gas och blåsa upp kudden, och kan vara farligt även i väldigt små mängder.

– Det är natriumazid som är dödsorsaken, säger Peter Kron vid grova Göteborgspolisen till SVT.

Polisutredningen gällande vållande till annans död läggs nu ner.

– Vi misstänker inte längre något brott, säger Peter Kron. (TT)

Annons

Världen

Fem medlemmar av jihadistgerillan Abu Sayyaf, varav en lokal ledare, har överlämnat sig till filippinsk polis. Gruppen är huvudmisstänkt för den dödliga katedralbombningen i Jolo för en vecka sedan.

I jakten på de skyldiga till dådet dödade filippinsk militär tre misstänkta medlemmar av Abu Sayyaf i en eldstid i Sulu-provinsen i lördags, där även fem soldater dog.

– Han (ledaren Kammah Pae) tvingades att överlämna sig. han ville antagligen inte dö under militärens offensiv, säger landets polischef Oscar Albayalde.

Bombningen av katedralen i Jolo den 27 januari krävde 23 dödsoffer. (TT)

Efter regn kommer solsken brukar det heta. I Australien har det i stället blivit enorma regn efter en het sommar. Nordöstra delen av landet har på bara några dagar fått mer än ett års normalt regnande.

De senaste åtta dygnen har staden Townsville i nordöstra Australien fått mer än ett års normal nederbörd. Över 1,65 meter regn har enligt tv-kanalen ABC uppmätts i staden och tusentals har fått sina hem förstörda. Nu kallas militären in för att bygga skyddsvallar för de nya regnmassor som väntas.

Myndigheterna varnar för att tornados och ännu mer regn kommer under de närmaste dagarna och uppmanar invånarna att sätta sig i säkerhet. Ytterligare 20 000 hus riskerar att förstöras i ovädret, som även inkluderar stormar som mäter upp mot 28 sekundmeter.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Chris Brookehouse i Townsville till ABC. Hans hus står under en meter vatten. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons