Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand i tvättstuga i Karlshamn.
Publicerad 2 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på fredagskvällen kom larm om brand i ett flerfamiljshus vid Fridhemsgatan på Högadal i Karlshamn. Det brann i en tvättstuga, bland annat i en mangel.

Annons

Vissa boende lämnade sina lägenheter, men de kunde senare återvända.

– Det är en mindre brand som är släckt. Vi är kvar på platsen, vädrar ur och kontrollerar rökspridning i byggnaden, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge, strax före midnatt.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 23.11. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen.

Det ska ha brunnit i en mangel, en stol och i lite skräp, enligt Älgne. Rökdykare gick in i tvättstugan och ska ha fått branden under kontroll på kort tid.

– Sedan var det rökspridning. Kanske ganska lindrig sådan, men någon form av sanering behöver nog göras, säger han.

Ingen person ska ha behövt till sjukhus med ambulans.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand och misstänker att branden är anlagd.

– Man tror att det är anlagt på två olika ställen. Men vi har ingen misstänkt, säger Michael Hesselberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, på natten till lördagen.

Inga lägenheter ska ha skadats och alla boende har senare kunnat återvända till sina lägenheter, uppger räddningstjänsten.

Sverige

Annons

Två personer har anhållits i Stockholmsområdet misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, uppger polisen.

Enligt uppgifter till Expressen ska personerna haft en väska med en bomb i. Tidningen skriver att gripandet skedde på ett hotell under fredagseftermiddagen och att polisen hade kallats dit efter ett larm om misshandel.

– Jag kan inte kommentera uppgifter i andra medier, men jag kan säga att vi har haft ett ärende där vi bedriver förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse där två personer är anhållna, säger Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen. (TT)

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök på en kvinna, skriver Upsala Nya Tidning. Mannen greps i närheten av en bostad i norra Uppsala där brottet ska ha begåtts.

– Skadorna var så pass allvarliga att de ska ha varit livshotande, men nu är tillståndet för kvinnan stabilt, säger Anna Sandberg vid polisen till tidningen.

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har förhört flera personer. (TT)

Världen

Maktkampen i Venezuela kan i dag ställas på sin spets på gatorna. Båda sidor har kallat till stora demonstrationer, till stöd för oppositionsledaren Juan Guaidós försök att ta makten respektive president Nicolás Maduros styre.

I en video på Twitter beskriver Guaidó de tänkta massaktionerna som ett budskap till EU.

De största EU-länderna har sagt att om ej Maduro senast denna helg går med på nyval erkänner de rivalen som landets rättmätige president. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons