Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Blekinge, enligt polisen.
Publicerad 23 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SVERIGE

En explosion har under natten inträffat i en lokal i centrala Göteborg. Polisens tekniker är på plats, men omständigheterna är inte klara.

Annons

– Jag vet att det hänt något, men det är lite oklart vad det är för någonting, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst, till TT och fortsätter:

– Det är inga personskador i alla fall, och inga jättestora materiella skador heller vad jag förstår. (TT)

Polisen har ännu inte en helt klar bild av vad som orsakat i explosionen i Kista i nordvästra Stockholm på tisdagskvällen. Polisens tekniker undersökte platsen under natten. Exakt vad som låg bakom explosionen, som skedde inne i en pizzeria, är inte klarlagt.

– Nej, det är ingenting som jag har vetskap om i alla fall, säger Mikael Pettersson, befäl på polisens ledningscentral, vid 04-tiden.

För att försöka få fram mer information försökte polisen hitta fler vittnen.

– Vi har haft dörrknackning i området för att samla information, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Enligt räddningstjänsten har ingen brand uppstått, och det finns inga uppgifter om personskador. (TT)

VÄRLDEN

En 88-årig kvinna misstänks ha förts bort av kidnappare i österrikiska Eisenstadt, uppger polis.

Kvinnan gick längs med gatan med sin sjuksköterska när två svarta limousiner dök upp bredvid henne, och två personer fick kvinnan att kliva in, innan de körde i väg.

Annons

Enligt österrikiska medier är kvinnan mamma till den person som leder en stiftelse som har hand om den ungerska adelsfamiljen Esterházys förmögenhet. (TT)

I eftermiddag är det dags för den tionde uppskjutningen av Amazongrundaren Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin.

Den obemannade New Shepard ska skjutas upp från Texas, USA. Ombord finns forskningsexperiment från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

New Shepard passerade den så kallade Karmanlinjen på tio mils höjd, som brukar anses vara gränsen till rymden, i april förra året. New Shepard är skapad för att ha sex passagerare ombord för en rymdresa på elva minuter.

Blue Origin är ett av företagen som tävlar om att tillhandahålla resor för rymdturister. Främsta konkurrenten är möjligtvis Virgin Galactic, där båda företagen har som målsättning att i år få ut sina första passagerare. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons