Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri. Man rånad i centrala Karlskrona, här är några av nattens händelser.
Publicerad 19 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Vid midnatt stoppar polisbil en personbil för kontroll på E22 Ramdala-Jämjö. Föraren, en 20-årig man, visar tecken på påverkan av narkotika. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

Annons

Någon gång under lördagsnatten ska en man ha blivit rånad av en annan man i centrala Karlskrona.

Vad som blivit stulit vill polisen inte kommentera men de kan bekräfta att de gripit en man i 20-årsåldern.

– Vi har fått uppgifter som har gjort att vi har kunnat gripa den tilltalade som nu sitter anhållen misstänkt för rån. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger Malin Pärmborn, jourhavande förundersökningsledare.

Skåne

Boende på Ågatan i Bromölla larmade polisen klockan elva på fredagskvällen om skottlossning i lägenhet. När polispatrull kom dit kunde man konstatera att någon avlossat skott inne i en lägenhet.

Polisen skriver på sin hemsida att en man och kvinna, född 91 respektive 93 befann sig i lägenheten då skottlossningen inträffande.

Målsägande kommer förhöras av polis under natten.

Bakgrunden till händelsen är fortfarande oklar men någon form av bråk har uppstått då flera gärningspersoner kommit dit och knackat på dörren och en hotfull situation uppstod.

Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord. Lägenheten är av spärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.

– Vi har spärrat av lägenheten och ett område utanför där vi har hittat fynd som vi tror kan ha samband med skottlossningen, säger Rickard Karlsson, inre befäl vid polisen.

Annons

Man ska ha sett flera gärningspersoner lämna platsen, men hur många de rör sig om är oklart, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

I nuläget finns det ingen misstänkt.

Världen

Minst 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Tv-bilder visar höga eldsflammor vid pipelinen i staden Tlahuelilpan, tio mil norr om Mexico City.

– Jag har fått veta att 20 personer har bränts ihjäl och att ytterligare 54 brännskadade offer behandlas på sjukhus, säger Omar Fayad, guvernör i Hidalgo.

Explosionen ägde rum på en plats som enligt Fayad är känd för bränslestölder.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har i dagarna inlett en nationell kampanj mot bränslestölder, som är ett stort problem i landet (TT).

April CaarpSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons