Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Knivrån i Malmö.

Skåne

Vid 23-tiden på torsdagskvällen ska en jourbutik i centrala Malmö ha utsatts för ett rån.

Polisen uppger att en maskerad person ska ha tvingat till sig kontanter och cigaretter genom att hota personal i butiken med kniv.

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen, enligt polisen som larmades till platsen klockan 23. Man spanar efter gärningspersonen.

– Vi har ett visst signalement på klädseln och letar efter det, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd, vid klockan 23.30.

Världen

Dödssiffran stiger kraftigt efter att en bilbomb exploderat vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá. Enligt polisen har 21 personer mist livet och åtminstone 68 skadats.

"Tyvärr är den preliminära dödssiffran 21, inklusive den person som är ansvarig för attentatet, och 68 personer är skadade", uppger polisen i ett uttalande. 58 av de skadade ska ha kunnat lämna sjukhuset. Tidigare uppgifter från myndighetshåll angav tio dödade.

Attentatet skedde under en promoveringsceremoni för nya poliskadetter. Myndigheterna klassar attentatet, där en man körde en bil fylld med omkring 80 kilo sprängmedel in i en skolbyggnad, som ett terrorbrott. (TT)

Elbilstillverkaren Tesla återkallar 14 123 bilar i Kina.

Anledningen är ett potentiellt problem med bilarnas krockkuddar, som innehåller delar tillverkade av ett nu nedlagt japanskt företag, Takata.

Tesla har tidigare återkallat några bilar i Model S-klassen av samma anledning. Takata lämnade 2017 in en ansökan om konkursskydd, bland annat efter att ha dragits in i en rättegångsprocess kring defekta krockkuddar som ska ha orsakat 16 dödsfall och 180 skadefall.

De nu återkallade bilarna är tillverkade mellan februari 2014 och december 2016. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.