Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Brand i elskåp i Ronneby. Fyra anhållna för skottlossning i Göteborg.

Blekinge

Ett elskåp vid Gångbrogatan i centrala Ronneby ska ha börjat brinna på natten till tisdagen.

Larmet om branden kom klockan 01.46. Inringare ska ha sett öppna lågor, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten åkte till platsen med en enhet, men när man kom fram ska det bara ha kommit rök från skåpet. Man inväntade personal som skulle slå av strömmen.

En del av en fastighet ska ha blivit strömlös vid händelsen, enligt räddningstjänsten.

Ingen ambulans skickades till platsen.

Sverige

Flera personer har hört av sig till polisen om en misstänkt skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Polisen åkte med ett flertal enheter till området Brämaregården vid 22.15-tiden på måndagskvällen.

– Vi har inte hittat några spår eller hittat någon, men flera personer har ringt in om misstänkt skottlossning. Och vi har hämtat in fyra personer till förhör, så får vi se vart det leder, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till Gota Media nattbyrå vid midnatt.

Polisen inledde en förundersökning om försök till mord alternativt grovt vapenbrott, skrev GP.

På tisdagsmorgonen uppger polisen att två tomhylsor samt en patron hittats vid Munkedalsgatan och har tagits i beslag. En okänd person ska enligt vittnen ha beskjutits utan att ha blivit träffad.

Polisen har inte hittat den personen under natten.

Däremot fann man en ung man i området som ska ha burit vapen. Han och tre andra personer som är med honom hämtas till förhör.

Alla fyra misstänks för grovt vapenbrott samt försök till mord, uppger polisen. De anhölls senare av åklagare.

Världen

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA. Många av dem är religiösa ledare.

Demonstranterna vid gränsen mot Mexiko kräver att kvarhållande och utvisning av migranter ska upphöra och att USA ska släppa in de människor som anlände till Tijuana i Mexiko i november, i en så kallad migrantkaravan.

Bland de mer än 400 demonstranterna fanns företrädare för kyrkor, moskéer, synagogor och ursprungsbefolkningars organisationer. Med sånger och böner tog de sig framåt i rader bestående av fyra till sex personer. Några av deltagarna bar tröjor med texten "Love knows no borders", "Kärleken känner inga gränser".

De försågs med handfängsel och leddes bort när de nådde ett förbjudet område vid gränsstängslet.

– Vi uppmanar USA att respektera migranternas rättigheter, säger Joyce Ajlouny, generalsekreterare vid AFSC (American Friends Service Committee), som arrangerat demonstrationen. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.