Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har enligt polisen varit en lugn natt i Blekinge.

 

SVERIGE

En polisbil med en polis och en hund ombord krockade med en taxi vid infarten till en tunnel i centrala Stockholm vid 02.30.

Polisen var på utryckning på väg till ett personrån.

– Personerna i taxin klarade sig bra. Polisen hade nack- och ryggsmärtor och fick föras med ambulans till sjukhus, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl.

Det är oklart hur det gick med polishunden. (TT)

HVB-hemmet i Trollhättan där en flicka dödades i onsdags redde inte ut en konflikt mellan henne och den 14-åriga flicka som misstänks ha mördat henne. Det hävdar 14-åringens advokat Tommy Nilsson, enligt Sveriges Radio Ekot.

Hemmets personal borde ha rett ut incidenterna som föregick onsdagens bråk, anser han.

– Man kunde ha agerat på ett starkare och bättre sätt, och gripit in i det som egentligen var motivet till att det som hände hände, säger han till Ekot. (TT)

VÄRLDEN

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien fortsätter att stiga. På lördagskvällen lokal tid meddelar polisen att 1 276 personer saknas, 265 fler än ett dygn tidigare. Samtidigt meddelas att totalt 714 människor hittats vid liv och tagits bort från listan över saknade.

Ytterligare fem döda har hittats, vilket gör att totalt 76 människor har konstaterats döda i branden.

USA:s president Donald Trump besökte under lördagen de drabbade områdena. (TT)

En man har avlidit efter att ha stuckits av vad som tros vara en rocka i Australien.

Den 42-årige mannen simmade i vattnet nära Lauderdale Beach utanför Hobart i delstaten Tasmanien på lördagen, när han fick "ett sticksår i nedre magen … möjligen tillfogat av ett havsdjur", meddelar polisen.

Mannen fördes upp på stranden av sina vänner men fick en hjärtattack och kunde inte återupplivas, enligt polisen. Enligt polisen stämmer skadorna överens med en skada från en rocka. (TT)

Den CIA-bedömning där Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beskylls för att ligga bakom mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi är "mycket förhastad", säger USA:s president Donald Trump.

Presidenten ska få en full rapport om fallet på tisdag. Den rapporten ska klargöra vem den amerikanska regeringen tror dödade Khashoggi och vad följderna av mordet blir, säger Trump.

Han säger samtidigt att CIA:s uppgifter om att kronprinsen låg bakom händelsen är "möjlig". (TT)

SPORT

Zebaztian Kadestam från Sverige tog hem mästarbältet i weltervikt i MMA i indonesiska Jakarta, rapportar sajten MMAnytt.

Kadestam vann på knockout i femte ronden i tävlingen One Championship: Warrior's Dream mot tidigare obesegrade amerikanen Tyler McGuire, och tar därmed över det vakanta welterviktsbältet.

Den Uppsalabördige MMA-kampsportaren skadades förra hösten i okbenet, och blev tillgänglig för matcher i våras, enligt UNT. (TT)