Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Under kvällen och natten pågick bärgning och sanering efter lastbilsolyckan på riksväg 29.
Publicerad 4 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Skåne

Annons

Strax före klockan 23 på onsdagskvällen kom larm om en singelolycka vid en rondell på riksväg 11/13 i Sjöbo.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen där bilen ska ha åkt ner i ett dike. I bilen färdades två unga kvinnor, enligt polisen som uppger att båda klagar på nacksmärtor och att bilföraren är chockad.

Vid midnatt var ambulanspersonal och räddningstjänst färdiga på platsen, men ingen person behövde föras till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Sverige

Två män har gripits misstänkta för våld mot tjänsteman i Skövde.

Det var vid klockan 20.45 på onsdagskvällen som polis larmades till Skövde resecentrum där det var bråk. Enligt GT ska bråket ha startat på en buss och föraren tvingats stanna.

När den första patrullen kom till platsen ska en polis ha blivit angripen.

– I bråket blir en polisman skadad, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Den skadade polisen, en man, fördes till sjukhus. Han ska ha blivit slagen flera gånger i ansiktet och på överkroppen, uppger vakthavande befäl vid polisen i region väst för TT.

När Gota Media nattbyrå kontaktar Skaraborgs sjukhus på natten till torsdagen kan personal där inte lämna uppgifter om skadeläget för polisen.

Annons

Två män i 30- till 35-årsåldern greps. De misstänks för våld mot tjänsteman.Polisen tar gärna emot tips om händelsen.

– Vi söker eventuella vittnen som kan föra utredningen framåt, säger Ulf Andersson.

En bilförare har försökt köra in i entrén till Casino Cosmopol i Stockholm, skriver Aftonbladet. Larmet kom strax före klockan 22.

– Allt jag kan säga är att en bil försökt köra in i en entré, och att en anmälan om hot mot tjänsteman upprättats, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska bilen ha kört fast i en trappa invid entrén, men föraren fortsatte att försöka ramma entrén tills vakter lyckades slita ut honom ur bilen och ta honom i förvar.

Strax före klockan 22.30 ska polis ha kört i väg föraren i handfängsel. (TT)

Världen

En polis har dödats och sex skadats vid en skottlossning i Florence County i delstaten South Carolina i USA, rapporterar amerikanska medier.

Den misstänkte skytten är gripen. De övriga sex poliserna vårdas på sjukhus, men skadeläget för dem är inte känt.

Enligt en lokal tv-kanal var poliserna på plats för att utföra en husrannsakan när den misstänkte började skjuta mot dem. Den misstänkte ska sedan ha barrikaderat sig i huset och efter två timmar lyckades poliserna gripa honom.

Annons

– Poliserna begav sig dit utan att känna till den misstänktes vapen. De trodde att det var en vanlig husrannsakan, säger Florence Countys sheriff Kenney Boone till CNN.

– Skott sköts överallt. Skytten hade positionerat sig så att han hade möjlighet att täcka en sträcka på flera hundra yards. Så, han hade en fördel, säger Boone. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons