Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Blekinge. En person har omhändertagits för fylleri i Karlshamn.
Publicerad 2 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man i 40-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av ett fordon i Helsingborg.

Annons

Mannen hittades vid 22.30-tiden på måndagskvällen svårt skadad på gatan men förklarades död vid ankomsten till sjukhuset.

– Vi misstänker smitningsolycka, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Olyckan skedde i stadsdelen Drottninghög och polisen försöker nu få tag i vittnen och se om det finns övervakningskameror i området som de kan gå igenom.

Händelsen rubriceras som obehörigt avvikande från trafikolycksplats och vållande till annans död.

– Det har ju hänt att stora fordon som lastbil eller buss har kört på någon utan att märka det, men i nuläget vet vi inte vad som har kört på mannen, säger Henrik Hagström.

Polisen har förhört ett antal personer och tagit en stadsbuss som gick i trafik i området i beslag för att se om den kan ha varit inblandad i olyckan.

Det finns i nuläget ingen misstänkt person i ärendet och ingen är frihetsberövad. (TT)

En tonåring sköts med två skott i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm på måndagskvällen.

Flera personer slog larm till polisen om att de hört skottlossning i området vid klockan 21.30 på måndagen.

– Man har hört ett antal skott, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Annons

Senare kom en man in till Huddinge sjukhus med skottskador. Polisen vet inte exakt var skottlossningen har skett utan letar efter brottsplatsen.

– Det är inte livshotande skott, men vi har rubricerat om det från synnerligen grov misshandel till försök till mord eftersom det har avlossats ett flertal skott som har missat vilket betyder att det har förelegat risk för allvarlig skada, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd. Ingen är gripen. (TT)

Världen

Efter brexit kommer Storbritannien att införa ett nytt system för invandring, där högt kvalificerade arbetstagare prioriteras och EU-medborgare behandlas på samma sätt som människor från andra platser, säger premiärminister Theresa May.

Oro för stor invandring var en av drivkrafterna vid brexitomröstningen 2016. May har tidigare lovat att stoppa rörelsefriheten från EU.

Ett dokument om det nya systemet kommer att publiceras under hösten. (TT)

Ytterligare två jordbävningar har drabbat Indonesien i snabb takt nära ön Sumba.

Skalven, det ena med en magnitud på 5,9 och det andra med magnituden 6,0 inträffade utanför Sumba tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS. Det första skalvet inträffade på en mils djup runt fyra mil från öns kust och det andra kom en kvart senare i samma område på tre mils djup.

Inledningsvis finns inga uppgifter om allvarliga skador.

Människor tog sig ut på gatorna när marken skakade.

Annons

"Människor fick panik när det första skalvet hände och sprang ut från hotellet, runt 40 av våra gäster, säger Defis Rinaldi som arbetar på Padadita Beach Hotel på öns norra kust.

Sumba har 750 000 invånare och ligger söder om ön Sulawesi som drabbades av ett skalv med påföljande tsunami förra veckan, där över 800 människor har konstaterats omkomna. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons