Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Rån mot jourbutik i Olofström i natt.
Publicerad 28 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Strax före midnatt mot fredagen utsattes en jourbutik på Ingenjörsgatan i Olofström för ett rån.

Annons

Butiksägaren, en man i 40-årsåldern, ska då ha varit ensam i butiken som snart skulle stänga.

– Målsägaren säger att det har kommit in två maskerade gärningsmän och att han har blivit rånad på kontanter och cigaretter, säger Peter Andersson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Blev han skadad?

– Ja, han har en huvudskada.

Mannen ska ha blivit slagen och hotad med pistol. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Tidigt på fredagsmorgonen är ingen gripen och polisen har inga misstänkta personer.

– Men det kan ju ändra sig. Vi ska göra en teknisk undersökning på platsen där idag, så får vi se vad det kan ge, säger Peter Andersson.

Butiken har spärrats av.

Sverige

En person greps på torsdagskvällen misstänkt för att ha anlagt en brand i en lägenhet i Spånga norr om Stockholm.

Annons

– Personen luktade någon form av brännbar vätska och hade märklig klädsel på sig, säger vakthavande befäl Per Asp till Aftonbladet.

Polis och räddningstjänst larmades till en adress i Spånga vid 20.43, efter larm om smällar som av någon uppfattades som skott. Samtidigt kom det larm om en rökfylld lägenhet.

Polisen hittade ingen skadad på platsen men det brann i lägenheten. Enligt Aftonbladet arbetar polisen efter teorin att någon försökte tända eld på lägenheten genom att kasta in något.

Den misstänkte gärningsmannen greps senare i närheten, skäligen misstänkt för mordbrand. (TT)

Världen

40 000 passagerare drabbas av fredagens Ryanairstrejk i sex europeiska länder. Kabinpersonal i Tyskland, Belgien, Portugal, Nederländerna, Spanien och Italien samt piloter i Tyskland deltar i fredagens strejk.

Anställda vid Europas största lågprisoperatör har på senare tid strejkat fler gånger sedan det blivit tillåtet för dem att organisera sig fackligt i december.

Fredagens inställda turer står för cirka 10 procent av dagens 2 400 schemalagda flygningar. (TT)

I augusti meddelade USA att man valt att frysa sitt bistånd på över 200 miljoner dollar till FN:s organ för palestinska flyktingar, UNWRA.

Därmed hamnade en redan ekonomisk skakig organisation i sin djupaste kris någonsin. USA har tidigare varit den största biståndsgivaren.

Men flera länder har gått samman och agerat och på torsdagen mottog UNRWA donationer på sammanlagt 118 miljoner dollar, det vill säga över en miljard kronor. Bland de största biståndsgivarna finns Kuwait, EU, Tyskland, Irland och Norge. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons